Young Leaders Duindorp ontvangen certificaat

26-09-2023 | Gemeente Den Haag
Young Leaders Duindorp ontvangen certificaat

Acht jongeren uit Duindorp volgden de Young Leaders training. Vrijdag 1 september ontvingen de deelnemers een certificaat uit handen van burgemeester Jan van Zanen.

De Young Leaders training is een vervolg op het Stadslab Duindorp. Dit is een onderzoek onder Duindorpse jongeren over hun positie in de wijk. Uit het onderzoek bleek dat jongeren en professionals ervaren dat er voor jongeren weinig te doen is in de wijk. Zo ontstond het idee dat jongeren zelf iets organiseren en daarbij ontdekken wat hun wensen, krachten en talenten zijn.

Projectleider Sam Schrevel (Haagse Hogeschool): “Tijdens de Young Leaders training spraken we over de toekomst, onze talenten en hoe wij als groep met elkaar omgaan. De jongeren oefenden met presenteren en debatteren en organiseerden een buurtbarbecue. We hebben samen veel geleerd. Bijvoorbeeld dat jongeren heel gemotiveerd zijn om iets te betekenen voor hun wijk. En dat het voor professionals nog wel eens moeilijk is, om goed aan te sluiten bij hoe jongeren zaken ervaren. De jongeren hebben soms bijvoorbeeld meer tijd en ruimte nodig om écht te ontdekken wat zij willen.”

In het najaar start een nieuwe groep. Jongeren die meer willen weten over het Young Leaders project kunnen contact opnemen met de jongerenwerkers van Welzijn Scheveningen.

 

 

Fotografie serie van