Uitnodiging 4 mei herdenking Duindorp

30-07-2024 | Wijkberaad Duindorp
Uitnodiging 4 mei herdenking Duindorp

Het Wijkberaad Duindorp nodigt u van harte uit om op zaterdag 4 mei de herdenking in Duindorp bij het monument op het Tesselseplein bij te wonen. Tijdens de 4 mei herdenking herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.

De plechtigheid vindt plaats van 12.00 uur tot 13.00 uur bij het monument op het Tesselseplein.

Programma: Rond 11.50 uur verzorgt Muziekvereniging M.E.T.R.O. Scheveningen de muzikale opening. Tijdens de herdenking worden verschillende toespraken gehouden waaronder een bijdrage van Saskia Bruines, wethouder Financiën, Cultuur, Economische ontwikkeling en stadsdeel Scheveningen.

Na de toespraak van de wethouder luidt het Taptoe-signaal de 2 minuten stilte in. Daarna volgt onder meer een bijdrage van de leerlingen van OBS De Tweemaster en PCBS De Meerpaal. Tussen de toespraken door zingt het Schevenings Vissersvrouwenkoor een aantal liederen rondom het nationale herdenkingsthema ‘Opmaat naar 80 jaar Vrijheid’. De herdenking wordt traditiegetrouw afgesloten met een kranslegging door verschillende Scheveningse en Haagse organisaties.