Leerlingenraad van OBS De Tweemaster bakt pannenkoeken voor ouderen in Duindorp

11-03-2024 | OBS de Tweemaster
Fotografie: Bentley, Jersey, Juf Lianne, Romy, Juf Jennifer, Vlinder en Hailey (v.l.n.r.)
Leerlingenraad van OBS De Tweemaster bakt pannenkoeken voor ouderen in Duindorp

Op vrijdag 8 maart was het Nationale Pannenkoekendag. Vorig jaar heeft onze leerlingenraad op deze dag pannenkoeken gebakken voor ouderen in Duindorp in ons wijkcentrum ’t Trefpunt. Ook dit jaar hadden we hier weer een “pannenkoekendate” staan met de leerlingen van onze leerlingenraad.

Om elf uur werden we opgehaald door Juf Lianne en werden we naar ’t Trefpunt gebracht. We hebben een shirt van school en een serveerschort aangetrokken én een koksmuts opgedaan. Hierna werden de taken verdeeld. Jersey (groep 8) en Hailey (groep 6) gingen het eerste half uur bakken, samen met Juf Lianne. Romy (groep 7), Bentley (groep 6) en Vlinder (groep 8) startten, samen met Juf Jennifer, met serveren. Al snel was de eerste pannenkoek klaar! Die mocht Bentley serveren. Vrijwel direct daarna kregen we al uit de zaal te horen dat de pannenkoeken lekker waren.

Na het half uur bakken werden de rollen omgedraaid. Het bakken verliep snel. Het lukte Vlinder, als enige om een pannenkoek om te flippen, wat leidde tot luid applaus uit de keuken. Sommige ouderen konden helaas niet bij ons op de locatie komen eten. Voor hen maakten de kinderen extra pannenkoeken, die op een later moment opgehaald konden worden. De pannenkoeken smaakten zo lekker, dat sommige ouderen wel 3 pannenkoeken aten. Ook de medewerkers van ’t Trefpunt  wilden graag een pannenkoek proeven. Ze vonden het super lekker en voor herhaling vatbaar! Pannenkoekendag 2025 staat alweer in de agenda! Wat is de school trots op deze leerlingen!

Het was super leuk om iets voor de ouderen uit Duindorp te mogen doen!

Vlinder en Jersey uit groep 8