Schoolcoaches

25-10-2023 | OBS de Tweemaster
Schoolcoaches

Op CBS De Meerpaal en OBS De Tweemaster werken wij met twee schoolcoaches: Nicolette & Arianne. Zij zijn dagelijks bij ons op school aanwezig om leerlingen te begeleiden, leerkrachten te ondersteunen én er te zijn voor ouders die vragen hebben over bijvoorbeeld de opvoeding of over zorgen die zij hebben.  

Eén van de schoolcoaches (Nicolette) neemt ook regelmatig twee hulpjes mee, namelijk haar honden Mika en Skyler. Het klinkt misschien verrassend, honden op school, maar uit onderzoek blijkt dat kinderen veel steun halen uit de aanwezigheid van een hond. Een hond is een roedeldier, nodigt uit tot contact en geeft een gevoel van kameraadschap en vertrouwen. Daarbij oordeelt een hond niet en maakt hij geen onderscheid tussen kinderen. Niet iedere hond is geschikt om op school te kunnen werken. Zij moeten bovengemiddeld gehoorzaam zijn en het vooral heel erg leuk vinden om met kinderen te werken. Mika en Skyler zijn dan ook op meerdere gehoorzaamheidscursussen geweest. Nicolette heeft opleidingen en cursussen gevolgd om te leren hoe je een hond kunt inzetten bij kinderen en om heel veel te leren over hondentaal, zodat zij ook kan zien of de honden het werk fijn vinden.  

Ziet u onze schoolcoaches lopen? Spreek ze dan gerust aan! Ze staan graag voor al onze ouders klaar en kunnen op een laagdrempelige manier meedenken over allerlei onderwerpen waarover u vragen heeft. Mocht u denken dat uw kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken, schiet ze dan ook even aan. Ze nodigen u graag uit en denken met u mee!