Samen maken we Duindorp nóg leuker en mooier

18-12-2023 | Gemeente Den Haag
Samen maken we Duindorp nóg leuker en mooier

Randy Heuschen werkt sinds september 2022 vanuit de gemeente voor en met inwoners en wijkpartners van Duindorp. Dit doet hij als programmamedewerker Actieplan Duindorp. Op basis van de Wijkagenda is twee jaar geleden het Actieplan Duindorp gemaakt. Samen met bewoners en wijkpartners zijn de belangrijkste thema’s bepaald waar de komende jaren samen aan wordt gewerkt. 

Randy: “Bestaande of nieuwe initiatieven in de wijk help ik op weg en waar nodig verbind ik deze met elkaar of met de gemeente. Mijn motto is dan ook ‘Samen maken we Duindorp nóg leuker en mooier’. Het is belangrijk om als gemeente zichtbaar en benaderbaar te zijn. Elke ochtend begin ik met een rondje door de wijk, lopend of op mijn scooter. Dan maak ik een praatje met bewoners en ondernemers. Daarnaast organiseren wij als gemeente bijvoorbeeld samen met Hof Wonen, Welzijn Scheveningen en de wijk agent het 'Duindorps Bakkie' in Het Trefpunt. Elke laatste donderdag van de maand kunnen bewoners hier binnenstappen met hun vraag, opmerking of idee. Zelf heb ik ook een aantal dagdelen per week mijn werkplek in Het Trefpunt. En veel collega’s van mij, zoals de groen, weg- en speelbeheerders, kom je ook regelmatig tegen in de wijk.“

Politiekids

Kun je een paar voorbeelden geven van projecten die je hebt ondersteund? “Jazeker, de afgelopen maanden was ik bijvoorbeeld betrokken bij Politiekids. Dit is een landelijk initiatief van de politie. Kinderen van groep 5 en 6 van de basisscholen in Duindorp zijn een aantal woensdagmiddagen op pad geweest met onder andere de havenmeesters, handhavers, boswachters, ambulancemedewerkers, vrijwilligers van de vrijwillige Haagse reddingsbrigade, beveiligers van Hofstad Security en de wijkagenten. Doel is, om de jeugd kennis te laten maken met geüniformeerde beroepen. Door te zien en te ervaren wat de medewerkers doen en waarom, ontstaat meer begrip voor hun werk bij de jeugd. En wie weet raken kinderen zo enthousiast dat ze later zelf boswachter of ambulancemedewerker willen worden. De reacties op deze 1e editie waren heel positief, zowel van de kinderen die mee-deden als alle partners. Begin volgend jaar starten we daarom met de voorbereidingen van een 2e editie.”

PBS in de wijk

“Samen met collega’s van mij ben ik betrokken bij het programma ‘PBS in de Wijk’. Dit project is een samenwerking tussen basisscholen De Tweemaster en De Meerpaal, kinder- en jongerenwerk van Welzijn Scheveningen, kinderopvang Grote Beer en de gemeente. PBS staat voor ‘Positieve gedragsondersteuning op school’. Het is een schoolbrede aanpak om een positief en veilig schoolklimaat te bevorderen (red.: zie voor meer informatie ‘Goed gedrag kun je leren op pagina 4 in deze krant.)”

Buurtbakkie-bus

Ik werk in de wijk ook veel samen met Marike, de opbouwwerker van Welzijn Scheveningen. Afgelopen zomer stonden we wekelijks met de Buurtbakkie-bus op diverse plekken in de wijk. Elke keer schoven er andere wijkpartners aan, zoals Hof Wonen of de wijkagent. Het is een mooie en eenvoudige manier om met bewoners in gesprek te raken over wat hen bezighoudt en om te horen waar behoefte aan is.”

Veel bewoners met goede ideeën

“Er gebeuren veel mooie dingen in Duin-dorp. Er zijn veel bewoners met goede ideeën of die zich graag zelf willen inzetten voor de wijk. Ik zou hierbij willen oproepen: deel uw vragen of ideeën met mij. Dan kijken we samen hoe we hiermee aan de slag kunnen. U kunt mij een e-mail sturen via: randy.heuschen@denhaag.nl. En zit u op Facebook? Voeg mij dan toe. Ik ben te vinden onder de naam ‘Randy Heuschen Gdh’. Lees meer over de Wijkagenda en het actieplan op de website: www.scheveningen.denhaag.nl