Nieuws van het bestuur van de Stichting Wijkbus Groot Scheveningen

18-12-2023 | Wijkbus Groot Scheveningen
Fotografie: Dick Teske
Nieuws van het bestuur  van de Stichting Wijkbus Groot Scheveningen

Beste Duindorpers,

Allereerst wil ik jullie feliciteren met het verschijnen van deze eerste vernieuwde De Duindorper krant! Het bestuur van de Stichting Wijkbus Groot Scheveningen vindt het een eer om in dit eerste nummer van deze nieuwe wijkkrant acte de présence te mogen geven. Voor de meeste Duindorpers is de Wijkbus Scheveningen absoluut geen onbekende, want zij speelt dit jaar precies 40 jaar haar partijtje in Scheveningen mee.

Wie zijn wij?

Maar voor degenen die ons nog niet kennen, wil ik ons nog even voorstellen: de Wijkbus Scheveningen is een vrijwilligersorganisatie, die aangepast vervoer verzorgt voor alle Scheveningers die geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer. Het hele jaar door besturen zo’n 35 chauffeurs onze drie bussen en één personenauto door Groot Scheveningen om de (meestal seniore) wijkgenoten van A naar B te rijden. Van deur tot deur tussen 9.00 en 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Dat kan zijn naar een winkel of supermarkt, naar de tandarts of de fysio, naar alle Haagse ziekenhuizen incl. Antoniushove in Leidschendam, maar ook brengt de wijkbus de wijkgenoten naar een familielid of kennis voor een bezoekje. 

Lid worden

Wie van onze diensten gebruik wil maken, moet wel eerst lid (donateur) worden. Dat kan door alle werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar onze Meldpost te bellen op T: 070 - 338 54 95. Men vraagt uw naam, adres en telefoonnummer en u krijgt snel contact met een van onze gastvrouwen. Deze maken een afspraak voor een huisbezoek, waar u geïnformeerd wordt over onze diensten. Daarna wordt u ingeschreven. 

Dat moment tussen aanmelding en inschrijving is tijdelijk wat langer, omdat de Wijkbus een luxeprobleem heeft: wij hebben zoveel donateurs, dat de ritlijsten te lang werden en het bestuur vreesde dat wij onze verplichtingen niet meer konden nakomen. Er is dus (tijdelijk) een ledenstop ingesteld, waardoor de aanmelders op een wachtlijst geplaatst worden en pas ingeschreven kunnen worden als het ledenaantal wat lager geworden is.

Er is maar één goede oplossing voor dit probleem: de aanmelding van nieuwe chauffeurs! Door vergrijzing loopt het aantal dienstdoende chauffeurs de laatste jaren nogal terug en het bestuur zoekt dan ook op alle manieren naar vrijwillige heren én dames die zich minstens één dagdeel willen inzetten voor hun wijkgenoten. Kandidaat-chauffeurs kunnen zich aanmelden bij de Meldpost in Het
Trefpunt, maar ook bij de coördinator van de chauffeurs, mevr. Lenie de Vries,
Telefoon: 06 - 24 58 97 58.

Groet naar alle Duindorpers namens het bestuur,
Ferry Verhaaf, secretaris

De Wijkbus Scheveningen is op zoek naar chauffeurs!

Mannen en vrouwen die een dagdeel per week de Wijkbus willen rijden, kunnen zich aanmelden bij de Meldpost in Het Trefpunt of bellen met de coördinator mevrouw Lenie de Vries, Telefoon: 06 - 24 58 97 58