Kinderboerderij Beestenboel Tesselweide

18-12-2023 | Beestenboel Tesselweide
Fotografie: Henriette Guest
Kinderboerderij  Beestenboel Tesselweide

Kinderboerderij Beestenboel Tesselweide is een geweldige plek in het sociale hart van Duindorp, waar dieren en mensen samenkomen.

Op de kinderboerderij Beestenboel Tessel-weide vind je dartelende schapen, speelse geiten, kakelende kippen, knuffelbare konijnen en guitige cavia's. De buurtbe-woners en hun kinderen weten deze plek goed te vinden.

Twee jaar geleden hebben Joost en Kees de dagelijkse zorg van de dieren overgenomen. Zij hebben als eerste daad de deuren van de stal en de weide wijd opengezet zodat de kinderen en ook de ouders de konijnen en de cavia's kunnen voeren en knuffelen.

Met de naastgelegen basisscholen en het jeugdwerk is contact gelegd en dit leidde tot een zeer goede samenwerking. Samen organiseren zij allerlei leuke activiteiten. Met mooi weer kunnen de kinderen van de basisscholen gebruik maken van een buitenklas midden in de weide tussen de schapen en de geiten. In de buitenklas leren de kinderen wat de dieren wel en niet mogen eten en kunnen zij zien hoe de schapen worden geschoren. Deze buitenklas is gerealiseerd dankzij de sponsorloop waarbij de kinderen van de basisscholen OBS De Tweemaster en PCBS De Meerpaal zich de benen uit hun lijf hebben gelopen en een enorm bedrag hebben opgehaald.

Behalve het inrichten van de buitenklas, gebeurt er op het moment heel veel op de boerderij. Joost en Kees hebben spreekwoordelijk ‘de koe bij de horens gevat’ en hebben van de gemeente Den Haag geld gekregen voor een behoorlijke opknapbeurt van de boerderij. Zo is er een mooi schuilhok en nachtverblijf voor de schapen en de geiten geplaatst en is er een prachtige nieuwe kippenren gemaakt. Binnen een paar weken zal begonnen worden met het de renovatie van de stal. Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt op de Tesselweide zal de kinder-boerderij Beestenboel weer in nieuwe glorie stralen!

Dus, kom langs en geniet van de dieren en de vernieuwde voorzieningen. De dieren wachten met open pootjes op jou!

Het beheer van de Kinderboerderij is in handen van de Stichting Buurtbeheer Scheveningen.