Gevelkunst Duindorp

Een groep kinderen uit Duindorp leerde via fotoklup.nl fotograferen in een échte fotostudio. Onder begeleiding van een professionele fotograaf portretteerden zij verschillende buurtbewoners. Ook gingen de kinderen met een camera de wijk in, op zoek naar mooie of interessante onderwerpen om vast te leggen. Het resultaat is een serie diverse beelden die het ‘eigenwijkse’ karakter van Duindorp laat zien.

Het project is opgestart door buurtbewoonster Ineke Veldhuijzen, in samenwerking met Kijklab. Doel van het project is talent ontwikkeling en jong en oud in verbinding brengen met elkaar en met hun eigen wijk. De kinderen zijn niet de enige die enthousiast zijn over de foto’s; er werd een serie ansichtkaarten ‘Groetjes uit Duindorp’ gedrukt, museum Muzee Scheveningen wijdde er twee exposities aan en een selectie van de portretten siert huizenhoog vijf kopgevels in de wijk. Met de foto’s geven de kinderen de wijk letterlijk een gezicht.

De realisatie van de gevelfoto’s is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Fotoklup.nl, Kijklab, Welzijn Scheveningen, SignPlantation, Muzee Scheveningen, woningcorporatie Vestia en de gemeente Den Haag.

Locatie

De gevelfoto’s zijn op de volgende locaties te bekijken:

  • Rottumsestraat (2 foto’s)
  • Terschellingsestraat
  • Markensestraat
  • Zeezwaluwstraat


Bekijk de gevelfoto’s vanuit huis

‘Loop’ vanuit huis mee langs de gevelfoto’s via deze video
of via de 360 graden foto's op de website van Straatkunstmuseum Scheveningen via deze link

Fotoklup.nl in de media

Oud visser groots vereeuwigd in Duindorp

Kinderen maken fototentoonstelling over Duindorp: 'Ik wil het vaker doen'

Contact

Gevelkunst Duindorp

Social

Gevelkunst Duindorp

Nieuws

Deze organisatie heeft nog geen nieuwberichten
Gevelkunst Duindorp

Activiteiten

Deze organisatie heeft nog geen evenementen