Oktober actiemaand ‘Kak in de bak’

12-09-2023 | Gemeente Den Haag
Oktober actiemaand ‘Kak in de bak’

De actie ‘Kak in de bak’ in oktober vraagt in Duindorp extra aandacht voor het opruimen van hondenpoep. Tijdens deze maand zijn er verschillende activiteiten. Van het uitdelen van hondenpoepzakjes tot controles door de gemeentelijke Handhavingsorganisatie. Ook bezoekt de hondenpoepzuiger de wijk extra vaak. 

 

Aftrap actiemaand Kak in de bak

De aftrap van de actiemaand is op woensdag 4 oktober van 14.00 tot 16.30 uur. Wijkcentrum het Trefpunt organiseert deze middag een hondenterras voor baasjes en honden. Er is een hondenparcours en een loterij met leuke prijzen.

Aanmelden:

Meld u van tevoren aan bij de balie van Het Trefpunt, Tesselsestraat 71.

Buurtacties

De Buurtbakkie-bus staat in de wijk met koffie en thee. Handhavers en boswachters van de gemeente, medewerkers van Welzijn Scheveningen en stadsdeel Scheveningen delen hier hondenpoepzakjes uit. Ook geven ze uitleg over het hondenpoepbeleid in Den Haag. 

Wanneer & waar:

-        Vrijdag 13 oktober van 16.00 tot 18.00 uur op het Tesselseplein

-        Woensdag 25 oktober van 16.00 tot 18.00 uur op de kruising Pluvierstraat - Zeezwaluwstraat

Helpt u mee?

Samen bereiken wij meer. Daarom zijn bewoners die willen meehelpen tijdens de Kak in de bak buurtacties op 13 en 25 oktober altijd welkom. Aanmelden kan via milieuscheveningen@denhaag.nl.

Overlast hondenpoep melden

Ervaart u overlast van hondenpoep? Melden helpt! Dit geeft de gemeente een beeld van de mate van overlast. Ook wordt de route van de hondenpoepzuiger hierop afgestemd.

Meld het via scheveningenmeldt.nl (categorie hondenpoep). U kunt ook bellen naar 14070 (kies optie 0 voor Scheveningen). Telefonisch melden kan maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 23.00 uur. En op zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 tot 23.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie serie van