Prinses Julianakerk

Wie zijn wij

In de Prinses Julianakerk komen we iedere zondag samen. We willen ontdekken wat de Bijbel vertelt over het geheim van Gods liefde en over hoop voor deze wereld. We zoeken samen naar wat dat voor ons leven betekent. Verder komen we samen om elkaar te ontmoeten en tijd voor elkaar te hebben. Niet alleen zondags maar ook doordeweeks komen we bij elkaar in kleine groepen om zo samen op te trekken.

We besteden veel aandacht aan kinderen en jongeren in onze gemeente. Een ander belangrijk doel van de gemeente is het omzien naar oudere mensen. Daarnaast zijn we betrokken bij activiteiten die in Duindorp gehouden worden. We willen een plek in Duindorp zijn waar iedereen die wil bidden of meer over het geloof wil weten, terecht kan en waar we naar elkaar omzien en er voor elkaar zijn.

De gemeente die in de Prinses Julianakerk bij elkaar komt, is onderdeel van de Protestantse Gemeente van Scheveningen.  

Het gebouw

De Prinses Julianakerk is ontworpen door de bekende Scheveningse architect Willem Chiel Kuijper jr. (1879–1961). De kerk is gebouwd in een zakelijk-expressionistische stijl. Het markante gebouw aande duinrand van ‘de bosjes van Poot’ torent boven de Duindorpse bebouwing uit. Omdat er omstreeks 1910-1920 in Scheveningen-Dorp ruimere woningen werden gebouwd, kon niet iedereen daar meer terecht. Dus werd er tegelijkertijd begonnen met de bouw van een nieuwe wijk Duindorp, ten westen van het Verversingskanaal.

In het prille begin ontbrak het aan van alles en nog wat, waaronder ook aan kerken. De komst van de Prinses Julianakerk in 1928 was een verademing voor al die kerkgangers, die vóór die tijd naar het dorp moesten lopen om daar een hervormde kerkdienst bij te wonen in de Oude-of Nieuwe kerk. Het gereformeerde deel van de Duindorpers kon al vanaf 1922 in de directe omgeving terecht in de zogenaamde Duindorpkerk, de latere Immanuëlkerk. De rooms-katholieke bewoners van de nieuwewijk konden vanaf 1912 halfweg het oude dorp hun geloof belijden in de rooms-katholieke bijkerk aan de Van Beverningkstraat.

Meer informatie

Bezoek onze website voor meer informatie, zoals de agenda van onze kerkdiensten en alleactiviteiten. We kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten!

Kerkenraad van de Prinses Julianakerk

Wijkgebouw Ons Centrum

Vlakbij de Prinses Julianakerk staat Wijkgebouw Ons Centrum aan de Tesselsestraat 59. Het wijkgebouw valt onder de verantwoordelijkheid van de wijkvereniging ‘Bid en Werk’.

Zaalverhuur

Wilt u één van de zalen van Ons Centrum huren voor een verjaardag, receptie of bruiloft? Neem dan gerust contact op via e-mail: onscentrum@ziggo.nl

Contact

Ds. Bernard van Vreeswijk (Predikant)
Frank Willemse (a.i.) (Scriba)
Albert Toet (Kerkrentmeester)
Vlielandsestraat 1
2583 JC Den Haag
070 - 355 03 66
Prinses Julianakerk
Prinses Julianakerk

Activiteiten